Anna Graaf kan vinna titeln Sveriges bästa hållbarhetschef

Whites hållbarhetschef Anna Graaf är en av finalisterna när tidskriften Aktuell Hållbarhet för tredje året i rad utser Sveriges bästa hållbarhetschef. 

Priset delas ut på konferensen Social Responsibility Day den 27 oktober. De andra nominerade vid sidan av Anna Graaf är Sandviks hållbarhetschef Christina Båge-Friborg och Claes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen.

Så här säger juryn i sin motivering: ”Anna Graaf är med sitt engagemang, drivkraft och stora kompetens en verklig förebild och inspiration, både för medarbetare och kunder, att skapa arkitektur och stadsplanering som bidrar till en hållbar utveckling. Hon var nominerad till SGBC award för hållbar byggnads- och Fastighetsutveckling 2015 och är ledamot i Sustainable innovation. Hon har integrerat hållbarhet i företagets kärnverksamhet och hon har gjort ett tydligt och starkt avtryck i företagsledningen.”

En jury bestående av Lin Lerpold, Handelshögskolan, Annika Helker Lundström, Regeringskansliet, Lena Hök, Skandia (fjolårets vinnare) och Aktuell Hållbarhet utser vinnare baserat på kriterierna åstadkommen affärsnytta, åstadkommen hållbarhetsnytta, ledarskap samt nytänk och innovation.

Whites hållbarhetschef Anna Graaf