Anna-Carin Dahlberg blir ny chef för White i Umeå

Arkitekten Anna-Carin Dahlberg blir ny kontorschef på White i Umeå. Hon ska leda 15 medarbetare på ett av företagets mest prisbelönade kontor och hon efterträder Lennart Sjögren som stannar i organisationen och fokuserar på arkitektrollen i uppdragen.

Anna-Carin Dahlberg har lång erfarenhet från ledande befattningar på kundsidan. Hon värvades till White 2011 från Västerbottens läns landsting där hon var fastighetschef.

-Umeå är en rolig och kreativ stad att arbeta i som arkitekt. Jag ska utveckla kontoret och tillföra ny energi och ny kompetens, bland annat planerar vi att rekrytera fler medarbetare för att kunna svara upp mot efterfrågan från våra kunder i Umeå och i övriga Norrland, säger Anna-Carin Dahlberg, ny kontorschef på White i Umeå.

För närvarande ritar White bostäder i Umeå, Piteå, Luleå och Gällivare. Några projekt som precis har lämnat ritborden är Hjältarnas hus, ett anhörigboende vid Norrlands Universitetssjukhus, samt ombyggnaden av Ålidhemsskolan i Umeå.

White i Umeå är ett framgångsrikt och prisbelönat arkitektkontor. 2014 fick White Kasper Salin-priset för kulturhuset Väven. Priset är Sveriges mest betydelsefulla utmärkelse inom arkitektur och delas ut av Sveriges Arkitekter till byggnadsverk av hög arkitektonisk klass. Bildmuseet i Umeå och Väven har även varit nominerade till priset för Europas bästa arkitektur – Mies van der Rohe Award.

-Våra framgångar bygger på att Umeå kommun och andra kunder satsar på arkitektur av hög kvalitet. Vi får ofta studiebesök från andra städer och de tittar avundsjukt på Umeå. Mitt mål är att skapa förutsättningar för ännu mer nyskapande arkitektur, säger Anna-Carin Dahlberg, kontorschef på White.

Anna-Carin Dahlberg
Anna-Carin Dahlberg, ny kontorschef på White i Umeå. Foto: Mirja Westling.